5+1 είδη SPOILERS που μας κάνουν οι φίλοι μας

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Εκτός κι αν είσαι ο μπατζανάκης του ιδιοκτήτη του Netflix ή διάσημος κριτικός κινηματογράφου ή τέλος πάντων πολύ καμένος, κάποιος φίλος σου θα έχει δει την ταινία ή τη σειρά πριν από εσένα. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτός αποφασίζει να μοιραστεί μαζί σου κάποια πληροφορία γι’ αυτήν και όταν πας να διαμαρτυρηθείς είναι ήδη αργά. Δε μπορείς να την ξε-ακούσεις. Είναι εκνευριστικό, σου χαλάει την ευχαρίστηση της αναμονής και συνήθως σε αποτρέπει απ’ το να δεις την ταινία τελικά. Και για έναν σινεφίλ, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα.

Ποια είναι όμως τα είδη των spoilers που μας κάνουν και τι μπορούμε να απαντήσουμε σε κάθε περίπτωση για να μην το ξανακάνουν;

1)Το απενοχοποιημένο

«Έλα ρε μαλάκα, δε μπορεί να μην το ήξερες, αφού έχει βουίξει ο τόπος»

Ναι, γι’ αυτό ακριβώς προσπερνώ σε κλάσματα δευτερολέπτου όλα τα άρθρα που συναντώ με αναφορές στη σειρά/ταινία. Γι’ αυτό έχω σε ετοιμότητα 2 ωτασπίδες μήπως και ακούσω κάτι στο λεωφορείο. Τόση προσπάθεια για να μείνω μακριά από οποιαδήποτε πρόωρη πληροφορία για να μου το χαλάσεις εσύ, και μάλιστα με καθαρή συνείδηση αφού «όλοι το ξέρουν αυτό».

2)Το αθώο υπονοούμενο

«Καλά, μια κουβέντα σου είπα, δεν πρόδωσα τίποτα»

Ναι, πρόδωσες. Το υπονοούμενο σου ήταν αρκετά ξεκάθαρο. Ειδικά όταν γνωριζόμαστε καλά, φράσεις όπως «Ο δολοφόνος ήταν ο μόνος που δεν είχα υποψιαστεί» αποκτάνε νόημα αφού αυτόματα ακολουθώ την πορεία που πιστεύω πως ακολούθησε η δική σου σκέψη. Και σχεδόν πάντα επιβεβαιώνομαι.

3)Η ασήμαντη πληροφορία

«Ε σιγά, δε σου είπα και κάτι σημαντικό για την πλοκή»

Ναι, σημαντικό μπορεί να μην είναι για σένα αφού έχεις ήδη δει τη σειρά/ταινία. Πράγματι, μπορεί να μην είναι η τελική κατάληξη που μου κάρφωσες, αλλά και πάλι προτιμούσα να το δω στην οθόνη, όπως το οραματίστηκε ο καλοπληρωμένος σκηνοθέτης αντί να μου το διηγηθείς εσύ.

4)Το προφανές

«Ε εντάξει, αφού ήταν προφανές πως αυτό θα συνέβαινε»

Ναι, καλά. Όταν χτίζεται η εξέλιξη μιας ιστορίας, μια πιθανή εκδοχή για την ολοκλήρωσή της είναι η προφανής, αλλά σπάνια επιβεβαιώνεται αφού οι σεναριογράφοι την αποφεύγουν. Άρα, όταν όντως συμβαίνει το αναμενόμενο, είναι κατά κάποιο τρόπο ανατροπή. Και δεν ήθελα να το ξέρω.

5)Το κατά λάθος

«Αφού ρε συ δεν ήξερα ότι ήθελες να τη δεις»

Ναι, δεν ήξερες, δε ρώταγες; Εκτός εάν ανήκω σε κάποια αίρεση που απαγορεύει την παρακολούθηση ταινιών ή πάω στο σινεμά μόνο για να κοιμηθώ, η δικαιολογία αυτή δεν είναι αποδεκτή. Περίμενε πρώτα να σου πω ρητά και κατηγορηματικά ότι δε σκοπεύω να τη δω και μετά έχεις το ελεύθερο να κάνεις την ανάλυσή σου.

EXTRA:Το μνησίκακο

Σατανικό γέλιο

Συνέβη επίτηδες, με πλήρη συνείδηση για τις συνέπειες και από καθαρή μνησικακία. Κόβουμε κατευθείαν δεσμούς φιλίας χρόνων, χωρίς πολλούς συναισθηματισμούς.

[vc_row][vc_column][thb_gap height=”45″][thb_postcarousel title_position=”bottom-title” columns=”3″ navigation=”true” source=”size:20|post_type:post”][thb_gap height=”45″][/vc_column][/vc_row]